Závody zálesácké zdatnosti

Závody zálesácké zdatnosti

V sobotu 16.4 2016 za finančního přispění města Týniště nad Orlicí se oddíly předškoláků a starších žákyň zúčastnily zálesácké zdatnosti v malebném prostředí obce a hradu Potštejna.

Dvě statečné hlídky předškoláků a dvě hlídky starších žákyň vyrazily na start plni očekávání.

Předškoláci měli trasu kratší, ale neméně náročnou. Po cestě plnili různé úkoly zručnosti a vědomostní.Např: zavázat tkaničku, poznat rostliny atd. Naše jedna hlídka dostala ocenění za nejlépe splněné úkoly.

Starší žákyně měly trasu podstatě delší a náročnější na vykonávání různých úkolů. Od morseovky,rozdělání ohně přes vlastivědu a orientaci v mapě až po zdravovědu. Děvčata se úkolu zhostila se ctí a vybojovala druhé místo a postup na celorepublikový přebor, který se koná 20 – 22.5.2016 v Proseči pod Ještědem.

Děvčatům držíme palce a velké poděkování patří cvičitelce a náčelnici týnišťského Sokola Martině Kohlerové za vzornou přípravu dětí na tyto závody.

Závody všestrannosti v HK

Stalo se tradicí, že i naše jednota vysílá na toto klání v atletice svoje reprezentanty. Letos se zúčastnili předškoláci,žákyně a žáci podvedení ses. Kohlerové,Ullwerové Říhové, Vlčkové a br. Cibuli.

Akce se konala 24.4.2016 a i letos se počasí moc nepředvedlo, ale malí a mladí závodníci se snažili seč jim síly stačily.Bojovali v hodu, skoku do dálky běhu a ti starší poměřili svoje síly v bazénu.

Medaile jsme sice nepřivezli,ale domů jsme se vrátili spokojeni z pěkně prožitého dne.

Poděkování patří městu Týniště nad Orlicí za finanční přispění naším oddílům a cvičitelkám a cvičitelům za přípravu dětí na tyto závody.

Starostka Sokola

Jaroslava Ullwerová