Závod zálesácké zdatnosti

Dne 18. 4. 2015 se dětské a žákovské oddíly naší jednoty zúčastnily prvního ročníku Zálesácké zdatnosti, v krásném prostředí lužního lesa Mladkov u Českého Meziříčí.

Naši závodníci soupeřili spolu s dalšími 80 dětmi nejen v rychlosti, obratnosti, ale i v poznávání zvířat, stromů ve vlastivědě, zdravovědě, jak se chovat v přírodě a také byly prověřeni ze znalostí sokolského hnutí. Náročnost úkolů byla nastavena podle věku malých závodníků.

Ačkoli ráno počasí trochu zlobilo, v lese bylo přívětivě a dětem bylo u společného ohně s teplým čajem a domácím koláčem dobře.

A teď k výsledkům. Máme se čím pochlubit. Naše jednota vyslala do závodu:

 

Dvě hlídky předškoláků: 1. hlídka – Tomáš Matička, Daniel Mikulka, Jirka Brič – 1. místo

2. hlídka – Alice Mrázková, Ema Kaslová, Marie Pírková, Tomáš Daňek 4. místo

Dvě hlídky ml. žákyň : 1. hlídka – Johana Köhlerová, Veronika Volejníková, Vanesa Habrová 1.místo

2. hlídka – Tereza Buchtelová, Veronika Kuchařová, Kamilka Prokešová

Hlídka gymnastiky: Jana Brandejsová, Simona Švandelíková, Barbora Zemánková 2. Místo

 

Všem našim statečným závodníkům blahopřeji ke krásným výsledkům. Díky Vám se opět naše jednota reprezentovala v dobrém světle. Dále velmi děkuji cvičitelkám: Martině Köhlerové, Renatě Brandejsové, Renatě Pýchové, Lídě Říhové a Pavle Vlčkové za výbornou přípravu dětí, jak po stránce fyzické tak vědomostní. Chci poděkovat také našim dobrovolníkům z řad rodičů, kteří věnovali svůj čas k tomu, aby závody probíhaly hladce a aby malé závodníky přivezli a odvezli. Děkuji: p. Bričovi (výborný vodič na trati), p. Tomkovi (výborný vodič na trati), Katce Prokešové (skvělá porotkyně).

 

FOTO ZDE: https://sokoltyniste.rajce.idnes.cz/Zavod_zalesacke_zdatnosti

Jaroslava Ullwerová

Starostka Sokola