Sokolská akademie 2016!

Sokolská akademie 2016

20. 4. 2016 se v novém sále divadla v Týništi nad Orlicí mohlo představit 150 cvičenců, z toho 60 dětí, na Sokolské akademii. Letos si připomínáme 130 let od založení Sokola v Týništi nad Orlicí. Mezi hosty byla i starostka M. Porkrtová a předala naší starostce J. Ullwerové výroční pamětní list.

V úvodu přivítala všechny cvičence starostka TJ Týniště n. Orl. J. Ullwerová a pak už se rozvířila paleta cvičení oddílu různých věkových kategorií a zaměření. Zahájila TJ Doudleby svým „Řeckým tancem“ a po nich nastoupili nejmladší, někteří sotva dvouletí cvičenci, se svými rodiči na skladbu „Šmoulí branný den“. Mladší žáci pod vedením M. Cibuli předvedli akrobacii s pomocí trampolíny. Ženy – Pohybovka si pro diváky připravili moderní skladbu “ Rozcvička“ a šikovní předškoláci nás zavedli do „Cukrárny“ a svou šikovností a pestrostí diváky namlsali na další vystoupení.Další cvičenci přijeli z Hradce Králové a z Doudleb n. Orl. s velmi pěknou choreografií.

Poutavá byla i improvizace s různými cvičebnými pomůckami oddílu mladších žákyň. Nechyběla ani Věrná garda se skladbou Waldemariána. S touto skladbou nás starší cvičenci reprezentovali i v zahraničí. Nejmladších cvičenců je tolik, že by se všichni na pódium nevešli, a tak starší z nich spolu s rodiči přikutáleli velké míče a předvedli skladbu „Korálky. Překvapením byli naši sousedé z Albrechtic n. Orl.. Ženy a slečny uchvátily ladným tancem s obručí. Na závěr si sami cvičitelé připravili výletní skladbičku „Mám malý stan“.

Konečný nástup cvičenců byl obrazem toho, že v Týništi se cvičí v každém věku a dobrá nálada při tom nechybí.

TJ Sokol Týniště n. Orl. děkuje všem cvičencům a cvičitelům, kteří se na této podívané podíleli a těší se na další shledání ve svých oddílech.

 

TJ Sokol Týniště nad Orlicí