Sokol v pohybu

Jak rozpohybovat co nejvíce lidí každého věku. Takový je smysl celorepublikové sportovní akce,  která probíhala od 23. 9. do 29. 9. . V té době bylo možno navštěvovat všechny oddíly Sokola, a protože počasí bylo v tomto období přívětivé, vedoucí se snažili daná cvičení, hry a aktivity provádět ve venkovních prostorách. Loni jsme se snažili otestovat naši tělesnou zdatnost, letošní ročník chtěl připomenout třeba i zapomenuté hry- skákání gumy, míčová školička, Ovečky, ovečky, Krvavé koleno, kuličky, apod. a i starším cvičencům připomenout dobu jejich mládí.

Oddíl předškoláků se vydal na malou turistickou výpravu do Lesoparku Voklik. Už při cestě plnily děti drobné úkoly s ohledem na dopravní výchovu. V lese napodobovaly pohybem lesní zvířátka, otestovaly si délku svého skoku dalekého a porovnaly je se zvířátky. Následovaly další tradiční společné hry v přírodě.

Oddíl mladších žákyň si připomněl tradiční dětské hry na školním hřišti. Vzpomínáte na skákání přes gumu, hru na třetího nebo kuličky? Vyzkoušejte doma s dětmi.

Mladší žáci pod vedením M. Cibuli a P. Koláře si vyzkoušeli drobné sportovní hry v tělocvičně.

Úsměvy na tvářích našich cvičenců i cvičitelů prozrazují, že akce Sokol v pohybu byla úspěšná. Už teď se všichni těšíme, až to situace dovolí, na společná setkání a sportování.

Do programu Sokol v pohybu se zapojil i oddíl Věrné gardy, jejíž členové jsou stále aktivní. V září si vyšlápl s nordic walking hůlkami do přírody a v dalším týdnu se motivoval v klubovně zajímavou přednáškou Lenky Neškudlové  „Výlety po středomoří“. Prezentace fotografií a poutavé vypravování zaujaly všechny přítomné.

TJ Sokol Týniště nad Orlicí