Reprezentace naší TJ na sportovních akcích

Reprezentace naší TJ na sportovních akcích.

V dubnu 2017 se děti z oddílu předškoláků ( Adélka Vacková, Adélka Plašilová, Natálka Plašilová, Adam Mikulka a Péťa Rydrych) a jedno družstvo starších žáků (ve složení Ondra Polčák, Johana Köhlerová a Veronika Volejníková) zúčastnily župního kola Závodů zálesácké zdatnosti. Všichni se statečně poprali s během v terénu i úkoly na trati.

Družstvo starších žáků vybojovalo 3. místo s právem postupu do celorepublikového přeboru. Ten se konal 19. – 21. května 2017 v Radíkově u Olomouce. Naši závodníci se pečlivě připravili (mimo běhu je čekalo vázání uzlů, překlad textu v Morseově abecedě, poznávání rostlin, mechů a stromů, zvířat, kulturních památek ČR, test a praktický úkol ze zdravovědy, test z historie Sokola, práce s pilou a sekerou, rozdělávání ohně a přepálení provázku na čas, orientace v terénu a práce s buzolou) a výsledkem bylo krásné 8. místo z 24 družstev z celé republiky! Blahopřejeme a za reprezentaci naší TJ i celé župy děkujeme!

Další závody, kterých se naše děti zúčastnily, byly Závody sokolské všestrannosti, které se konaly 30. dubna 2017 v Hradci Králové. Ty jsou složeny ze dvou částí – atletického přeboru a plavání na čas. Reprezentovat se nás vydali žáci z oddílu cvičitele Mirka Cibuly. I oni dosáhli krásného výsledku – Tomáš Matička a David Štěpán – každý vybojoval 2. místo ve své věkové kategorii! Těsně za medailovými stupni skončil i další náš závodník Vítek Vaniš.

I těmto sportovcům děkujeme a blahopřejeme!

 

Chystáme se na XVI. Všesokolský slet

V září zahajujeme nový cvičební rok, jehož vyvrcholením bude XVI. Všesokolský slet v Praze na začátku července 2018. Z naší TJ se hromadných skladeb zúčastní děti z oddílu předškoláci jako „Noty“, starší žactvo ve skladbě „Cirkus“, ženy ve skladbách „Ženobraní“ a „Cesta“ a muži ve skladbě „Borci“.

Doprovodným programem sletu bude velká celorepubliková štafeta, jejímž cílem je dát veřejnosti na vědomost, že tentokrát se všesokolský slet chystá ve spolupráci s oslavami 100. výročí vzniku naší republiky! Štafeta bude dostředivá, což znamená, že kurýři se štafetovými kolíky budou putovat z okrajových částí republiky do středu veškerého dění - do Prahy. V našem městě bude štafetová předávka probíhat již v pátek 22 .9. a do Třebechovic ji povezeme v sobotu 23. 9.

 

Sokol - buďme spolu v pohybu

Ve dnech 18. - 21. září 2017 se bude v naší jednotě konat akce „Sokol – buďme spolu v pohybu“. V rámci dnů otevřených dveří se tak může široká veřejnost seznámit s náplní cvičebních hodin všech oddílů a my doufáme, že případní zájemci ztratí ostych a nechají se zlákat k cvičebním aktivitám spolu s námi, již pravidelnými členy místní tělovýchovné jednoty.