Pokyny a opatření k obnovení cvičení TJ Sokol Týniště nad Orl. v tělocvičně ZŠ pro děti a žactvo od 25. 5. 2020

Vážení rodiče a cvičenci, na základě rozhodnutí vlády ČR o uvolňování opatření proti šíření viru  Covid-19 bude od 25. května 2020 opět umožněno cvičení oddílů TJ Sokol Týniště n. Orl..  Cvičení může probíhat ve skupinách maximálně 15 cvičenců při dodržení hygienických pravidel a opatření.

ZÁSADY URČENÉ DĚTEM, ŽÁKŮM A RODIČŮM

  • Vstup do budovy je umožněn pouze žákům, nikoliv doprovázejícím osobám ( vyjma oddílu Rodiče a děti).
  • Do budovy tělocvičny i na venkovní aktivity jde cvičenec zdravý, bez teploty a dalších příznaků nemoci, žádný člen společné domácnosti nemá nařízenou karanténu
  • Cvičení probíhá dle pravidelného rozvrhu, ale končí o 15 minut dříve kvůli dezinfekci daných prostor a náčiní. Vstup do školy je cvičencům povolen maximálně 5 minut před i po výuce, pokud cvičenec přijde k budově dříve, dodržuje odstupy od ostatních nejméně 2 m. Snažíme se tímto krokem omezit shromažďování a pohyb cvičenců přímo v budově školy.
  • V budově ZŠ jsou rozmístěny mýdla, dezinfekční gely a papírové utěrky vzhledem k dodržování hygienický pravidel a opatření.

 CVIČENEC JE POVINEN DODRŽOVAT STANOVENÁ PRAVIDLA:

  1. Při vstupu do budovy, na chodbách i ve společných prostorách používá žák vlastní roušku nebo štít, kterými jsou zakryta ústa a nos. Každý cvičenec musí mít s sebou sáček na uložení roušky. V průběhu cvičení v tělocvičně nemusí cvičenci ani cvičitelé roušku nosit, pokud je zachován odstup 1,5 metru. Pokud je odstup menší, musí se roušky nosit
  2. Žáci se v prostorách ZUŠ neshlukují, dodržují dostatečné odstupy od ostatních.
  3. Cvičenci odcházejí do budovy s cvičiteli, kteřísi je vyzvednou před budovou. Šatny budou uzavřeny. Cvičenci jsou ustrojeni v cvičebním úboru předem. V tělocvičně si mohou nechat jen bundy, před tělocvičnou boty); cvičenci poté budou vyzváni k dezinfekci rukou.
  4. Na WC budou cvičenci odcházet jednotlivě (menší děti s doprovodem, aby se dohlíželo na dezinfekci rukou.
  5. Pití a jídlo není možné nosit ani do tělocvičny ani do společných prostor. Jen v případě venkovního cvičení, je může mít cvičenec u sebe

Při prvním vstupu do budovy je nutné přinést podepsané ČESTNÉ PROHLÁŠENÍ – viz přiložený soubor

Pokud čestné prohlášení cvičenec neodevzdá, nebude žákovi osobní účast na cvičení umožněna. Po každé cvičební jednotce probíhá důkladná dezinfekce nářadí a náčiní s důrazem na místa dotyku rukou. Po každé cvičební jednotce budou prostory vyvětrány a místa dotyku rukou cvičiteli očištěna.

Jaroslava Ullwerová

Čestné prohlášení - při nástupu do ZŠ.pdf (70306)