Jarní soutěže v TJ Sokol Týniště nad Orlicí

Začalo jaro a s ním i jarní soutěže v Sokole. Dne 22. 4. 2017 se tři naše tříčlenné hlídky zúčastnily Zálesáka, který se konal opět v krásném lužním lese nedaleko Českého Meziříčí.

Dvě družstva předškoláků soutěžila v jednoduché orientaci v terénu, poznávačce rostlin a živočichů, v jednoduché zdravovědě. Bohužel, letos ani jedno naše předškolní družstvo neskončilo na žádné medailové pozici. Přesto si malí závodníci odváželi pěkný pocit z celodenního výletu do přírody.

Ovšem naše družstvo složené z Johanky Köhlerové, Veroniky Volejníkové a Ondry Polčáka mělo v této soutěži úspěch. Po tvrdém boji, kdy museli prokázat velmi široké znalosti přírody, místopisu, základů tábornictví a základy první pomoci dokonce se orientovat podle hvězdné oblohy nebo určit azimut, skončili na krásném třetím místě. Tím si zajistili účast na celostátním kole v Radíkově u Olomouce, které se koná 19.5 – 21. 5. 2017.

Touto cestou bych chtěla poděkovat rodičům Petra Rydrycha a Veroniky Volejníkové, za pomoc při dopravě dětí na místo závodu. Dále bych chtěla poděkovat cvičitelce Martině Köhlerové za ukázkovou přípravu dětí na tyto závody. Všem zúčastněným děkuji.

 

Na čarodějnice 30. 4. 2017 se v Hradci Králové konala Sokolská všestrannost. Za Týniště vybojovali dvě druhá místa Tomáš Matička z oddílu mladších žáků a David Štěpán z oddílu starších žáků. Gratulujeme! Chlapci soutěžili v běhu, skoku dalekém, v hodu kriketovým míčkem a v plavání. Za výbornou přípravu děkuji jejich trenérovi Mirku Cibulovi.

Dále chci poděkovat za finanční pomoc města Týniště nad Orlicí, díky které jsme se mohli těchto akcí zúčastnit.

Starostka Sokola Jaroslava Ullwerová